Str. Principala, nr.149
0254.280.642
zamprimaria@gmail.com
COMUNA ZAM
SITE-UL COMUNEI ZAM

        Cum mai toate comunele din România au câte o sărbătoare a lor, era cazul ca ÅŸi Zamul să îmbrăţiÅŸeze o astfel de tradiÅ£ie. Prin urmare, începând de vineri ÅŸi până duminică inclusiv, localnicii din Zam au avut parte de  prima ediÅ£ie a Zilelor Comunei, alături de mulÅ£i alÅ£i hunedoreni, care au ales să-ÅŸi petreacă timpul liber în preajma rudelor ÅŸi a prietenilor dragi.

Comuna Zam - Nistor Sorin

   De la fotbal, la muzică uÅŸoară ÅŸi populară

   Locul ales pentru desfăşurarea evenimentului a fost piaÅ£a agroalimentară din Zam, iar pe terenul de sport cu covor sintetic din acelaÅŸi sat de centru s-a disputat un campionat judeÅ£ean de fotbal, care a aliniat la start opt echipe. Seara de vineri a adus recitaluri semnate de Grupul folk Amma ÅŸi Mădălina Dulgheru, spre bucuria celor tineri, în special. Sâmbătă, întrecerile sportive au continuat pe acelaÅŸi teren, iar după atâta miÅŸcare, a urmat un spectacol artistic din a cărui program au făcut parte Silvia, Mitză, Karina, Johny Cândea ÅŸi Alexandra Albu. Duminică, s-au jucat semifinalele ÅŸi finalele, câÅŸtigătoarea ediÅ£iei fotbalistice din acest an fiind echipa satului Bretea MureÅŸană, din comuna Ilia, care a învins echipa din Zam, trimiÅ£ând-o pe locul secund al podiumului competiÅ£iei. PremianÅ£ii au plecat acasă cu multe laude, diplome, cupe ÅŸi mingi.
     Apoi a venit rândul folclorului să-i scoată pe oameni din case. Grupul de CăluÅŸari din Orăştioara de Sus, Ansamblul ÅžoimuÅŸeana, din comuna ÅžoimuÅŸ, Ansamblul MureÅŸul din Ilia, soliÅŸtii Bianca Muntean, Gelu Rovinar, Geanina Gavrilă, Traian Manea, Laura Chici, Giulia Hui, Emil CirÅ£ ÅŸi Mihaela Belciu au încântat publicul prezent în număr mare la spectacolul folcloric.

Punct de plecare pentru următorii ani
„Este pentru prima dată când organizăm Zilele Comunei Zam. Ne-am străduit să oferim localnicilor, fiilor satului ÅŸi tuturor celor care ne-au vizitat, zile ÅŸi seri frumoase, de care să-ÅŸi amintească întregul an. A fost greu pentru că nu suntem o comună cu un buget bogat. Cert este că dorim să transformăm acest eveniment într-unul de tradiÅ£ie locală. Le mulÅ£umesc atât celor care au participat la campionatul de fotbal, cât ÅŸi celor care ni s-au alăturat ca spectatori ÅŸi au petrecut alături de noi. De asemenea, mulÅ£umesc echipei cu care am organizat totul”, a spus Sorin Nistor (foto), primarul comunei Zam.

Sursa: Mesagerul Hunedorean